Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Crònica de la 40 Caminada Popular

Caminada interessantíssima organitzada per la gent del Prats de Rei. louboutin soldes escarpins El poble mostra part de les muralles de l’antiga Sikarra ibèrica davant de la capella de la Mare de Déu del Portal i el museu us sorprendrà si no coneixeu la vila: recull el testimoniatge de la llarguíssima ocupació humana del lloc: ibers, romans, la Guerra de Successió, la Guerra Civil… Un complement imprescindible per a una caminada còmoda i agradable. Recorregut fàcil, sense cap dificultat per superar. La primera parada a La Manresana, amb la torre de guaita i l’església, ara barroca però d’origen romànic, de Sant Andreu de la Manresana. Aquí hi havia establert el comandament del bàndol austriacista durant la batalla dels Prats de Rei de la Guerra de Successió. mu2legendzen Va durar uns bons tres mesos i va ser una batalla de desgast, i de les més importants de la guerra. Tot el 1711, tres anys abans de la caiguda de Barcelona l’onze de setembre de 1714. Aquesta batalla se la va adjudicar el bàndol austriacista. adidas nmd femme Un tram més enllà, en una clapa boscosa prop del camí hi ha la segona parada: cup de cal Barrusca. És un vestigi de quan abundava la vinya en el lloc. Des de temps immemorials fins la irrupció de la fil·loxera. Es tracta d’un cup tallat a la roca de dimensions considerables de la neteja del qual tenen cura els propietaris de la casa rural de Cal Barrusca. La darrera parada la fem al pou de gel de Les Coromines. És el cas contrari del cup anterior: tot i estar perfectament construït i en bon estat, lluny de ser un atractiu cultural, roman tapat (per sort) i alguns, sigui per costum o per deixadesa, l’usen per abocar-hi deixalles i animals morts. No sé si alguna administració hi hauria de fer alguna cosa…Es tracta d’un pou de gel de construcció molt bella, d’uns deu metres de fondària i quatre de diàmetre.

Finalment agrair els apunts culturals i anecdòtics dels organitzadors.

 

Josep M.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>