Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

CARAMELLES 2012, hem escampat la joia !

Com ja és habitual, els carrers i places dels Prats de Rei es van omplir diumenge dels cants de les Caramelles, una festa que organitza l’Agrupació Cultural Recreativa Sigarra per celebrar la diada de Pasqua.

A dos quarts de deu del matí, cantaires i dansaires van reunir-se al davant de l’església de la Mare de Déu del Portal, per començar la ruta pel municipi. A cada una de les parades s’oferia una cançó o bé una dansa, mentre que les cistelles acostaven a finestres i balcons un ramet silvestre i el programa de mà d’enguany. La ruta va aturar-se a les dotze del migdia per assistir a la missa solemne, i va continuar després de l’ofici religiós fins a quarts de tres de la tarda.


El repertori de les Caramelles de Prats, aquest any, era d’allò més complet. Pel que fa a cançons, es va poder sentir la sardana “Sol de Catalunya” (amb lletra de J. Salvó, música de Manel Tell i adaptació musical de Roger Costa) i el vals “L’alegria de la Pasqua”, amb música i lletra de Francesc Vives, “el Cisquet de Sant Martí”. Precisament aquesta peça va ser estrenada a Prats el 1952, i és per això que es va recuperar aquest any per recordar el centenari del naixement del mestre Vives.

Pel que fa a danses, els infants van oferir dos balls de bastons (el Virolet i el Ball dels vuit rebatres), mentre que els joves van ballar la Farandola de Niça de Lou Dalfin i el Ball de Faixes de Sant Martí de Tous. El sol va acompanyar les Caramelles pels carrers de Prats, donant lloc a un matí de primavera d’allò més lluït.

Podeu veure la galeria de fotografies prement aquí.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>