Imatges vàries

w-img_4497 picassa_pessebre_foto_14 w-img_4476 picassa_pessebre_foto_6 picassa_pessebre_foto_2 picassa_pessebre_foto_4 picassa_pessebre_foto_8 picassa_pessebre_foto_17 picassa_pessebre_foto_3 picassa_pessebre_foto_19

LA GUÍA

Primer Escenari

Presentació davant de les muralles. Al Mercat, s’hi desenvolupen una sèrie d’activitats pròpies del mateix. Ressalta una dansa persa i l’aparició d’un profeta. Una sèrie d’oficis hi són representats: picapedrer, llenyataire i els relacionats amb el blat, la farina i la ramaderia.

Segon Escenari

Es representa l’Anunciació de l’Àngel a Maria. Destaca l’aparició de l’Àngel i els cors cantant “Et incarnatus”.

Tercer Escenari

En primer lloc hi podem veure la Visitació de Maria a la seva cosina Santa Elisabet i en segon lloc l’edicte d’empadronament ordenat a tot el món romà, circumstància que pertorba la vida quotidiana d’un poble que treballa en els seus oficis (forner, ferrer…). Hi destaquen els cors cantant “el Magnificat” i l’arrogància dels soldats romans.

Quart Escenari

En primer lloc hi podem veure unes dones rentant sota unes antigues voltes. És el lloc on hi ha més acció: Sant Josep i Maria amb el ruc buscant posada a Betlem, L’Anunciació als pastors, el Naixement, l’Adoració dels pastors. La presentació de Jesús al Temple. El palau d’Herodes i el diàleg amb els mags. Un capvespre a Betlem i l’adoració dels Reis. Els somni de Sant Josep, la fugida a Egipte i la persecució i matança dels infants innocents. Destaquen l’aparició de l’Àngel als pastors, el cor d’Àngels, la dansa dels quatre cantons que el poble ofereix al Pessebre, el pas de l’estrella i la matança dels innocents.

Cinquè Escenari

Tot caminant per anar al cinquè i últim escenari passarem pel carrer dels oficis on hi destaca el taller de Natzaret. En arribar-hi podem contemplar Jesús conversant amb els Doctors de la Llei i els seus pares, Josep i Maria, quan el van a buscar. I per acabar l’apoteosi final amb els símbols del poble i de Catalunya. Destaquem l’Himne a la Mare de Déu del Portal cantat pels cors i orquestra que coronen la representació d’aquesta obra. Per últim una casa on hi podem veure costums populars catalans i com a comiat pa torrat amb espetec i bon xarel·lo per a tothom.